نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی مرکز خبر حوزه با تاکید بر ضرورت الزام عملی به ولایت فقیه، اظهار داشت: در اوایل انقلاب اسلامی افرادی مدعی اطاعت از ولایت بودند، اما هنگامی که در کانون امتحان قرار گرفتند، حاضر نشدند دنیا را رها کنند و لذا به انحراف کشیده شدند.
وی با تاکید بر اینکه اکنون نیز در بحث ولایت پذیری عملی، با لغزشهایی مواجه هستیم، افزود: دین اسلام، دین آزمونهاست و همواره پیروان آن در کوران امتحان و اعتقاد عملی قرار دارند؛ بنابراین هر کسی که ادعای اسلام و اطاعت از ولی امر مسلمین را دارد، باید این اعتقاد و ایمان را در عمل به اثبات برساند تا جای شک و تردیدی باقی نگذارد.
*انتقاد از نبود نظارت بر مجالس مذهبی
حجتالاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم در بخش دیگری از این گفتوگو، با انتقاد از نبود نظارت جدی بر مجالس مذهبی، گفت: مجالس مذهبی در اعتقادات مردم ریشه دارند و به هیچ وجه نمیتوان مانع برگزاری این مجالس شد، اما آنچه مایه تأسف میشود، سوءاستفاده از این مجلس است؛ بهطوریکه در برخی از آنها عرفانهای نوظهور و مباحث انحرافی مطرح میشود و ارزشهای دینی جامعه مورد هجمه قرار میگیرد.
*مجالس زنانه، نقطه انحراف
عضو فراکسیون روحانیون مجلس با تاکید بر اینکه بروز فرقههای انحرافی ناشی از جهل و نادانی و یا ساده لوحی و خوش باوری است، تصریح کرد: اکثر سوءاستفادهها از جایی آغاز میگردد که مردم به آن ایمان دارند؛ بنابراین مجالس مذهبی مانند مراسم عزاداری به ویژه مجالس زنانه نقطه آغاز این سوءاستفادههاست.
وی با تاکید بر اینکه برگزار کنندگان این قبیل مجالس سعی میکنند سخنرانهای شناخته شده را دعوت کنند، ابراز داشت: با این وجود در برخی از این مجالس، مباحثی مطرح شود که نه تنها با اصول و مبانی دین اسلام سازگاری ندارد، بلکه در مواردی مغایر با احکام شرع هم میباشد.
*منحرفین به مجالس مذهبی دعوت نشوند
نماینده تهران در پاسخ به اینکه برای جلوگیری از این قبیل سوءاستفادهها چه باید کرد، گفت: نکته مهم آن است که این سوءاستفادهها در همه مجالس مذهبی اتفاق نمیافتد، اما باید مراقب بود تا افراد بیسواد، گمراه و منحرف به این مجالس دعوت نشوند .
حجتالاسلام والمسلمین مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه برگزار کنندگان مراسم مذهبی به عشق اهلبیت(ع) و برای رونق دین اسلام هزینه برگزاری اینگونه مراسمها را متقبل میشوند، یادآور شد: البته نباید به گونه ای رفتار کرد که این افراد دلزده شوند و از سوی دیگر نیز باید مراقب بود تا این افکار پاک مذهبی منحرف نشود و از اصول و ارزشهای واقعی فاصله نگیرد.
وی با اشاره به اینکه مجالس مذهبی نباید سلیقهای برگزار شود، گفت: این مجالس باید با مبانی و اصول اسلامی همخوانی داشته و از قرآن، سنت پیامبر(ص) و ائمه(ع) و علمای بزرگ اسلام الهام بگیرند.
*هشداری جدی!!
عضو فراکسیون روحانیون مجلس، القای خواستههای فردی به عنوان آموزههای دینی را بسیار خطرناک توصیف کرد و اذعان داشت: فعالیت و ترویج عرفانهای نوظهور روندی رو به رشد دارد و نسل جوان را هدف گرفته است؛ این امر هشداری جدی است .
وی نسبت به ایجاد چنین فضای مسموم و خطرناکی هشدار داد و یادآور شد: جلوگیری از این فضا به نظارت نیاز دارد، اما نظارتها نباید جلوی آزادی عمل سخنرانهای آشنا با اصول و مبانی را بگیرد.
*حوزه علمیه سوابق خطبا را تایید کند
حجتالاسلام والمسلمین مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه سخنرانان مذهبی باید توسط یک نهادی ارزیابی و تایید صلاحیت شوند، گفت: هیچ مرجعی بهتر از حوزههای علمیه نیست؛ بنابراین باید شرایطی فراهم شود تا سوابق سخنرانان مذهبی مورد بررسی و تایید قرار گیرد تا هر کسی به خود اجازه سوء استفاده را به خود ندهد.